Vegetals a la planxa amb salsa de Calçots

Ingredients per a 4 persones

  • Oli d’oliva verge extra per pintar els vegetals
  • Sal
  • Salsa Calçots Companyia Gastronòmica Mare Nostrum
  • 1 Albergínia
  • 1 Pebrot vermell
  • 2 Pebrots verds de carn prima tipus italià
  • 2 Ceba tendra
  • 3 Pastanagues
  • 3 Patates mitjanes

També podeu utilitzar:

  • Calçots
  • Carabassó
  • Endívies
  • Xampinyons o altres bolets
  • Espàrrecs
  • Carxofes
  • Coliflor
  • Bròcoli

    Elaboració

    Rentar les verdures, tallar-les a rodanxes, o per la meitat, el gruix dependrà de les preferències, i el temps que tinguem per cuinar-les, també les salarem una mica.

    Per fer les patates i les pastanagues, les cuinem senceres uns minuts al microones o les bullim, les patates amb pell, i les pastanagues pelades, fins que, en punxar-les amb un escuradents no ofereixin resistència, un cop cuites les tallem per la meitat o a rodanxes, i reservem.

    Perquè s’escampi millor la calor, i no s’enganxin a la planxa, les pintarem amb un pinzell i l’oli d’oliva verge extra.

    Ja tenim les verdures i hortalisses preparades, escalfem la planxa i les cuinem o marquem uns minuts per cada costat.

    Ho presentem en una safata refractària prèviament escalfada al forn, perquè durant l’àpat no se’ns refredin.

    Jo, les he acompanyat amb botifarres cuites també a la planxa i amb l’Allioli Companyia Gastronòmica Mare Nostrum.

    Bon profit!!

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest