Ingredients per a 4 persones
- Oli d’oliva verge extra per pintar els vegetals
- Sal
- Salsa Calçots Companyia Gastronòmica Mare Nostrum
- 1 Albergínia
- 1 Pebrot vermell
- 2 Pebrots verds de carn prima tipus italià
- 2 Ceba tendra
- 3 Pastanagues
- 3 Patates mitjanes
També podeu utilitzar:
- Calçots
- Carabassó
- Endívies
- Xampinyons o altres bolets
- Espàrrecs
- Carxofes
- Coliflor
- Bròcoli
Elaboració
Rentar les verdures, tallar-les a rodanxes, o per la meitat, el gruix dependrà de les preferències, i el temps que tinguem per cuinar-les, també les salarem una mica.
Per fer les patates i les pastanagues, les cuinem senceres uns minuts al microones o les bullim, les patates amb pell, i les pastanagues pelades, fins que, en punxar-les amb un escuradents no ofereixin resistència, un cop cuites les tallem per la meitat o a rodanxes, i reservem.
Perquè s’escampi millor la calor, i no s’enganxin a la planxa, les pintarem amb un pinzell i l’oli d’oliva verge extra.
Ja tenim les verdures i hortalisses preparades, escalfem la planxa i les cuinem o marquem uns minuts per cada costat.
Ho presentem en una safata refractària prèviament escalfada al forn, perquè durant l’àpat no se’ns refredin.
Jo, les he acompanyat amb botifarres cuites també a la planxa i amb l’Allioli Companyia Gastronòmica Mare Nostrum.
Bon profit!!